dinsdag 22 september 2009

Hyves

Hyves is tegenwoordig bijna een begrip! Basisschoolleeringen, pubers en volwassenen hebben tegenwoordig 'bijna' allemaal hyves. 18 September 2009 bestond Hyves 5 jaar!
Hyves is ooit opgezet voor (jong) volwassenen. Tegenwoordig gebruiken bijna alle kinderen hyves. Als je nu de vraag zou stellen in groep 8 wie een profiel op Hyves heeft, dan steekt zeker driekwart van de klas zijn vinger op. Met 14 jaar is het zelfs al 80%. Van de 8-jarigen heeft een derde een profiel op Hyves.

De website MijnKindOnline is een onderzoek gestart naar Hyves: Het gedrag van Kinderen op Hyves. Want wat zijn nou de belangrijkste contacten op Hyves? De reeds bestaande vrienden zijn de belangrijkste contacten voor jonge kinderen en tieners. Natuurlijk spreken deze kinderen/tieners elkaar dagelijks op school, maar toch na schooltijd nog even kwekken met klasgenoten is erg hip tegenwoordig! Daarom wordt hyves ook gezien als de grootste sociale netwerksite van Nederland! Hyves telt meer dan 9 miljoen profielen. Het blijkt tegenwoordig heel normaal te zijn dat 8- tot 18- jarigen op Hyves ook een van zijn ouders als Hyves vriend heeft. Uit onderzoek van Krabbels & Respect plz? ;-) (Bron: MijnKindOnline) is dit maar liefst 75%.

Het onderzoek is vormgegeven in een brocure. De brocure Krabbels & Respect plz? ;-) gaat in over allerlei zaken rondom Hyves. Daarnaast zijn er ook nog twee brocures online over:
- 'Mijn kind op Hyves'
- 'Mijn puber op Hyves'

Gebleken uit het onderzoek is dat ouders van jonge kinderen actiever betrokken zijn bij de 'Hyves - zaken' van hun kind (internetopvoeding). Daar in tegen zijn ouders van pubers minder bezig met de bezigheden van hun kind online, waaronder Hyves. Dit is jammer, want juist in de puberjaren wordt actief deelnemen aan sociale netwerken intensiever. Het is juist belangrijk om hierover in gesprek te gaan met je kind, omdat het ook meer risico's met zich meebrengt.

Wist je dat?
- Ongeveer 1 op de 8 kinderen heeft wel eens ruzie op Hyves
- 1 op de 5 krijgt wel eens een vervelende krabbel
- Vooral de 13- tot 15-jarigen hebben daar emotioneel last van

Ben jij benieuwd naar hoe je het beste om kan gaan met Hyves in de klas, thuis etc. Hieronder kun je de drie brocures gratis downloaden.

- Download het rapport Krabbels & Respect plz? ;-)
- De brochure 'Mijn kind op Hyves'
- De brochure 'Mijn puber op Hyves'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten