woensdag 23 september 2009

GoAnimate

Zoals je op mijn blog pagina hebt kunnen lezen, ben ik bezig om te kijken welke websites goed inzetbaar zijn voor het maken van Digitale Prentenboeken en Cartoons. Naast Storybird, kwamen mijn begeleidster en ik ook op GoAnimate.

GoAnimate heeft vele mogelijkheden en werkt snel, effectief en makkelijk.


Hieronder volgt een stappenplan hoe je te werk moet gaan voordat je super animaties kan maken:


Stap 1:
Rechts bovenin op de begin pagina klik je op Sign Up. Je krijgt een scherm voor je, waar je een nickname moet invullen, dan je emailadres en vervolgens tweemaal je wachtwoord

Stap 2:
Wanneer je deze correct hebt ingevuld zal er een email naar je toe worden gezonden met een bevestigingslink. Als je deze link aanklikt is je account actief.


Stap 3:
Nu kan het echte werk beginnen! Naast Sign Up, kun je klikken op Create. Wanneer je hier op klikt kom je in het vervolgscherm.


Je hebt bij GoAnimate drie keuzemogelijkheden:
- Animation Studio (Digitale prentenboeken & Cartoons)
- Animated Slideshow (Met je eigen foto's een slideshow maken!)
- eMessages (Het versturen van een eCard. Deze zijn kant en klaar!)

Stap 4:
Klik op Animation Studio. Je moet vervolgens kiezen uit een 'cast' voor je animatie. Deze 'cast' is te vergelijken met een thema kiezen bij Storybird.




Wanneer je een thema hebt gekozen, kom je bij de ontwerppagina. Je kunt hier kiezen voor verschillende typetjes, spreekballonnen, achtergronden, extra spullen, muziek en tot slot bewegende animaties. Wil je een nieuwe scene maken? Dan klik je op het + rechts onderin.

Probeer het uit en zet je eigen gemaakte cartoon online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten